فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 363 (هفته سوم بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • سمیرا دهقانی، مسعود سامی، مریم میرلوحی صفحات 2167-2171
    مقدمه
    آفلاتوکسین ها گروهی از متابولیت های ثانویه ی سمی و سرطان زا هستند که توسط قارچ هایی از قبیل Aspergillus flavus و Aspergillus parasiticus و به ندرت توسط Aspergillus nomius تولید می شوند. این قارچ ها تحت شرایط رطوبت و دمای مناسب، قادر خواهند بود که در محصولات کشاورزی رشد و تکثیر نمایند و در ادامه، آفلاتوکسین تولید کنند. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان آفلاتوکسین کل در گزهای تولید شده در شهر اصفهان بود.
    روش ها
    40 نمونه گز حاوی 28 و 40 درصد مغز پسته از کارگاه های سطح شهر اصفهان خریداری شد و میزان آفلاتوکسین کل در آن ها با استفاده از روش ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) ارزیابی گردید.
    یافته ها
    غلظت کلی آفلاتوکسین در 40 نمونه گز آزمایش شده، بین 97/13 نانوگرم/گرم تا غیر قابل تشخیص بود. 39 نمونه (5/97 درصد) دارای آلودگی بود و میانگین آفلاتوکسین کلی در نمونه ها 55/3 ± 11/4 نانوگرم/گرم تعیین گردید. میانگین آلودگی در نمونه های گز 28 و 40 درصد مغز پسته، به ترتیب 49/2 ± 53/3 و 40/4 ± 70/4 نانوگرم/گرم به دست آمد و اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (82/0 = P). میزان آفلاتوکسین کل در تمامی نمونه ها کمتر از حداکثر تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد ایران (15 نانوگرم/گرم) بود، اما در 4 نمونه (10 درصد) میزان آفلاتوکسین کل بیشتر از استاندارد کشورهای اروپایی (10 نانوگرم/گرم) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت اقتصادی گز به خصوص صادرات آن به بازارهای جهانی، همچنین خطرات آفلاتوکسین برای سلامتی انسان، به طور قطع تلاش مضاعف جهت تامین بهداشت و ایمنی این ماده ی غذایی ضروری است و این امر، مستلزم ارتقای سطح استانداردهای ملی به استاندارد کشورهای توسعه یافته می باشد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، Enzyme، linked immunosorbent assay، گز
  • مهران رضوانی، هلیا عمیدی، سید مرتضی حیدری، سید علیرضا حسینی، رضا اشراقی سامانی صفحات 2172-2178
    مقدمه
    آپاندیسیت، شایع ترین علت شکم حاد است و از آن جهت که تشخیص آپاندیسیت اغلب سخت است، شیوع لاپاراتومی منفی را افزایش می دهد. از این رو، یافتن روش بالینی جهت تشخیص آپاندیسیت با حساسیت بالا، امری ضروری به نظر می رسد. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی ارزش تشخیصی نقطه ی طب سوزنی Lanwei جهت تشخیص آپاندیسیت حاد بود.
    روش ها
    این مطالعه بر روی 150 بیمار مشکوک به آپاندیسیت مراجعه کننده به بیمارستان های الزهرا (س) و آیت الله کاشانی اصفهان انجام گرفت. بیماران از لحاظ وجود آپاندیسیت تحت معاینه با استفاده از دو آزمون Lanwei و Mcburney قرار گرفتند و سپس نتایج در پرسش نامه ثبت شد. بیماران به اتاق عمل فرستاده شدند و آپاندیس آنان جهت پاتولوژی ارسال گردید. در آخر، نتایج مثبت آپاندیسیت بر حسب پاتولوژی با آزمون های Lanwei و Mcburney با استفاده از آزمون های t، 2χ و One-way ANOVA مقایسه شد.
    یافته ها
    آزمون Lanwei دارای حساسیت 6/22 و ویژگی 5/23 درصد بود. درصد مثبت و منفی کاذب این آزمون به ترتیب 4/77 و 5/76 درصد و میزان صحت این آزمون، معادل 7/22 درصد بود. آزمون Mcburney دارای حساسیت 5/95 و ویژگی صفر درصد بود. درصد مثبت و منفی کاذب به ترتیب 100 و 5/4 درصد بود و میزان صحت آزمون Mcburney معادل 7/84 درصد به دست آمد.
    نتیجه گیری
    آزمون Lanwei دارای توافق بالایی با نتایج پاتولوژی نیست و همچنین توافق بالایی با دیگر معیارهای بالینی تشخیصی آپاندیسیت از جمله آزمون Mcburney ندارد.
    کلیدواژگان: آپاندیسیت، Lanwei، Mcburney
  • فاطمه آخوندی، مجتبی عمادی بایگی، منصور صالحی، پروانه نیک پور صفحات 2179-2186
    مقدمه
    بتا تالاسمی یکی از رایج ترین اختلالات اتوزومی مغلوب در جمعیت جهانی است که به وسیله ی بیش از 200 جهش مختلف در زنجیره ی بتا گلوبین، ایجاد می شود. این بیماری، از نظر بالینی به سه حالت Minor، بینابینی و Major طبقه بندی می شود. بتا تالاسمی، رایج ترین بیماری تک ژنی در کشورهای مدیترانه، شرق میانه، شبه قاره ی هند، جنوب شرقی آسیا و یکی از اختلالات وراثتی گسترده در ایران است. از میان جهش های بتا تالاسمی مختلفی که در جمعیت ایران تشخیص داده شده است، (G/A) IVSII-1 شایع ترین جهش در بیشتر نواحی ایران است. هدف مطالعه حاضر، تعیین میزان اختصاصیت و حساسیت روش HRM (High-resolution melting) در تشخیص افراد حامل جهش (G/A) IVSII-1 از افرادی بود که این جهش را نداشتند.
    روش ها
    در این مطالعه، 30 نمونه ی خون افراد مبتلا به تالاسمی Minor مورد بررسی قرار گرفت. ژنوتیپ هر نمونه، از قبل با استفاده از روش های PCR-RFLP (Polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism)، ARMS (Amplification-refractory mutation system) یا توالی یابی در آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان الزهرای (س) اصفهان مشخص شده بود. استخراج DNA از خون محیطی انجام شد و نمونه ها با استفاده از روش HRM تعیین ژنوتیپ شدند. نتایج بر اساس نمودارهای طبیعی سازی و تمایز، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، روش HRM توانست افراد حامل جهش IVSII-1 را با اختصایت و حساسیت 100 درصد شناسایی کند.
    نتیجه گیری
    روش HRM اختصاصیت و حساسیت بالایی دارد. از این رو، روش مناسبی برای تشخیص جهش های شایع انواع بیماری های ژنتیکی می باشد.
    کلیدواژگان: بتا تالاسمی (Minor، (G، A) IVSII، 1، High، resolution melting (HRM، نمودار طبیعی سازی، نمودار تمایز
  • عظیم هنرمند، سید محمدرضا صفوی، منصوره چگنی صفحات 2187-2192
    مقدمه
    هدف این مطالعه، بررسی اثر پیش گیرانه ی ترکیب میدازولام- اندانسترون روی تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی (Postoperative nausea and vomiting یا PONV) گوش میانی و مقایسه ی آن با اثر میدازولام و اندانسترون به تنهایی است.
    روش ها
    140 بیمار در چهار گروه تقسیم بندی شدند و mg/kg 75/0 میدازولام، mg 4 اندانسترون، mg/kg 75/0 میدازولام به همراه mg 4 اندانسترون و یا نرمال سالین 9/0 درصد (شاهد) به صورت وریدی و قبل از بیهوشی دریافت نمودند. بررسی تهوع و استفراغ، مصرف داروی ضد تهوع و عوارض داروها مثل سردرد و سرگیجه بعد از عمل جراحی به مدت 24 ساعت انجام شد.
    یافته ها
    میزان بروز تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی به طور چشم گیری در گروه میدازولام- اندانسترون کمتر از دو گروه میدازولام و اندانسترون بود (001/0 > P) و تفاوت چشم گیری بین گروه های میدازولام و اندانسترون در 24 ساعت اول بعد از عمل وجود نداشت. نیاز به داروی ضد تهوع اضافی در گروه شاهد (4/71 درصد) به طور چشم گیری بیشتر از سایر گروه ها و در گروه میدازولام- اندانسترون (4/11 درصد) کمتر از گروه های میدازولام (4/31 درصد) و اندانسترون (3/34 درصد) بود (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    تجویز ترکیب میدازولام- اندانسترون در پیش گیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی موثرتر از تجویز میدازولام و اندانسترون به تنهایی است.
    کلیدواژگان: تهوع و استفراغ بعد از عمل، عمل گوش میانی، میدازولام، اندانسترون
  • حجت عنبرا، رسول شهروز، مزدک رازی، حسن ملکی نژاد، غلامرضا نجفی، سید رشید تونی صفحات 2193-2203
    مقدمه
    آنمی همولیتیک ناشی از فنیل هیدرازین، که یک ترکیب همولیتیک است، می تواند موجب اختلال در توان باروری و اسپرماتوژنز گردد. این مطالعه، به منظور ارزیابی کارایی ویتامین C و ژل رویال، که آنتی اکسیدان های کارآمدی می باشند، به عنوان ترکیباتی محافظ در برابر آنمی همولیتیک ناشی از فنیل هیدرازین صورت پذیرفت.
    روش ها
    موش های نر بالغ به صورت تصادفی به چهار گروه هشت سری تقسیم شدند. گروه اول از موش ها روزانه سرم فیزیولوژی با دز 1/0 میلی لیتر به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه دوم فنیل هیدرازین با دز 60 میلی گرم/کیلوگرم به صورت داخل صفاقی هر 48 ساعت دریافت نمودند. گروه سوم به همراه فنیل هیدرازین با دز 60 میلی گرم/کیلوگرم در هر 48 ساعت، ویتامین C با دز 250 میلی گرم/کیلوگرم به صورت داخل صفاقی همراه با ژل رویال با دز 100 میلی گرم/کیلوگرم از طریق دهانی به صورت روزانه دریافت کردند. گروه چهارم ویتامین C و ژل رویال را با دزهای مشابه گروه های قبل دریافت کردند. پس از 35 روز، نمونه های سرمی تهیه شد؛ اسپرم ها از اپیدیدیم جمع آوری گردید و توان باروری آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    آنمی همولیتیک ناشی از فنیل هیدرازین، کاهش معنی داری در غلظت تستوسترون سرمی و در عین حال افزایش معنی داری در میزان اسپرم های با آسیب DNA و هسته ی نابالغ به دنبال داشت. همچنین، فنیل هیدرازین به شکل معنی داری موجب کاهش تعداد اووسیت های لقاح یافته، جنین های دو سلولی، چهار سلولی، مورولا، بلاستوسیست ها و همچنین، موجب افزایش جنین های متوقف شده گردید. حال آن که، تجویز ژل رویال همراه با ویتامین C به طور قابل توجهی موارد پیش گفته را بهبود بخشید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، ژل رویال و ویتامین C به عنوان مهار کننده های رادیکال آزاد، قادر به کاهش آسیب های اکسیداتیو بر اعضای تولید مثل در کم خونی همولیتیک ایجاد شده توسط فنیل هیدرازین می باشند.
    کلیدواژگان: کم خونی، فنیل هیدرازین، ژل رویال، ویتامین C، توان باروری آزمایشگاهی
  • زهرا کریمی، سعید کرمانی، مجید برکتین صفحات 2204-2212
    مقدمه
    اختلال شناختی خفیف (MCI یا Mild cognitive impairment) یک مرحله ی گذر بین سالمندی طبیعی و دمانس (Demence) در نظر گرفته می شود که در صورت پیشرفت، توانایی های ذهنی بیمار را به صورت غیر قابل برگشت پذیر مختل می نماید. در سال های اخیر، این اختلال، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است تا با تشخیص آن در مراحل اولیه، بتوان شروع دمانس را به تاخیر انداخت. راه های تشخیص این بیماری، آزمایش های بیوشیمی و آزمون های روان شناختی است. در سال های اخیر، تجزیه و تحلیل تصاویر MRI (Magnetic resonance imaging) به عنوان یک روش کم هزینه و غیر تهاجمی، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. مطالعه ی حاضر، با هدف تخمین چگالی ماده های مغزی به روش مورفومتری مبتنی بر Voxel (VBM یا Voxel-based morphometry) از روی این تصاویر انجام شد تا گام موثری در تشخیص MCI فراهم گردد.
    روش ها
    در این مطالعه، از 40 فرد شامل20 فرد سالم و 20 بیمار مبتلا به اختلال شناختی خفیف به ترتیب با میانگین سنی 6/4 ± 4/66 و 9/3 ± 3/65 سال، تصاویر MRI گرفته شد. جهت تحلیل تصاویر و ارزیابی تغییرات چگالی و حجم ماده ی خاکستری، سفید و مایع مغزی نخاعی در بیماران و سالمندان شرکت کننده در این طرح، از مورفومتری مبتنی بر Voxel استفاده شد. به این منظور، به کمک ابزارهای SPM8 در نرم افزار Matlab2013b پردازش های لازم شامل طبیعی سازی مکانی، هماهنگ کردن مغزها به یک الگوی واحد و تقطیع مغز به سه ماده ی خاکستری، سفید و مایع مغزی نخاعی در نواحی مختلف صورت گرفت. به منظور یافتن نواحی که در ابتدای بیماری دچار آتروفی شده بودند، نتایج تغییرات شاخص های پیش گفته با استفاده از آزمون های آماری مبتنی بر Voxel، مورد مقایسه و ارزیابی قرارگرفت.
    یافته ها
    به منظور تشخیص اختلال شناختی خفیف، کاهش چگالی ماده ی خاکستری در مقایسه با سایر ویژگی ها بسیار موثرتر بود (050/0 > P) و در نواحی شکنج فرونتال فوقانی (013/0 = P)، شکنج تحتانی تمپورال (013/0 = P)، شکنج تحتانی فرونتال (017/0 = P)، پاراسنترال (022/0 = P)، شکنج تمپورال فوقانی (022/0 = P)، اینسولا (030/0 = P) و شکنج تمپورال میانی (030/0 = P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    می توان از نواحی شناسایی شده در این مطالعه جهت تشخیص اختلال شناختی خفیفدر بیماران مسن با استفاده از مورفومتری چگالی ماده ی خاکستری استفاده نمود تا در صورت مشاهده ی آتروفی در این نواحی، بیمار مورد بررسی های تشخیصی بیشتر و درمان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلالات شناختی خفیف، چگالی ماده ی خاکستری، تصاویر مغزی Magnetic resonance imaging، مورفومتری مبتنی بر Voxel، چگالی
  • مقاله مروری
  • میثم مصلایی، رسول صالحی صفحات 2213-2218
    کنیک های تهاجمی تشخیص پیش از تولد مثل (Chorionic villus sampling (CVS و آمنیوسنتز دارای هزینه ی بالا و خطراتی برای جنین و مادر می باشند. مطالعات نشان داده است که اسیدهای نوکلئیک آزاد جنینی در گردش خون مادر وجود دارند. بنا بر این، آزمایش ها در سرتاسر دنیا به سمت تشخیص غیر تهاجمی پیش از تولد رفته و نشان داده شده است که این روش ها، در مقایسه با روش های تشخیص تهاجمی، برتری قابل توجهی از نظر اقتصادی و پزشکی دارد. نکته ی مهم در استفاده از اسیدهای نوکلئیک جنینی برای تشخیص پیش از تولد کیفیت قطعات DNA و (Messenger RNA (mRNA به همراه حضور اسیدهای نوکلئیک مادری می باشد. آنالیزهای معمول اسیدهای نوکلئیک جنینی، با استفاده از نشانگرهای اختصاصی جنینی در mRNA و DNA انجام می شود. این نشانگرهای اختصاصی جنینی شامل تفاوت های اپی ژنتیک موجود در سلول های جنین و مادری است که می توان از آن به عنوان نشانگر اختصاصی جنینی استفاده نمود. منبع دیگری که می توان آن را به عنوان نشانگر زیستی اختصاصی جنین استفاده نمود، mRNA اختصاصی جنینی می باشد. در این زمینه می توان از تکنیک هایی نظیر Bisulfite sequencing، Digital PCR (Digital polymerase chain reaction) و RT-MLPA (Reverse transcriptase-multiplex ligation-dependent probe amplification) استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تشخیص غیر تهاجمی، DNA آزاد جنینی، پلاسمای مادری، آنیوپلوئیدی
|
  • Samira Dehghani, Masoud Sami, Maryam Mirlohi Pages 2167-2171
    Background
    Aflatoxins are toxic and carcinogenic secondary metabolites usually produced by certain strains of the fungi such as Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus and rarely Aspergillus nomius. In appropriate temperature and humidity, these fungi are able to contaminate agricultural commodities and then produce aflatoxins. This study aimed to determine the total aflatoxin level in “Gaz” produced in Isfahan city, Iran.
    Methods
    40 Gaz samples containing 28% and 40% pistachio nuts were prepared from production units in Isfahan city and the total aflatoxin level was evaluated via enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).
    Findings
    39 samples (97.5%) were contaminated with the mean aflatoxin level of 4.11 ± 3.55 ng/g. The total aflatoxin level in 40 samples was between non-detected and 13.97 ng/g. The mean aflatoxin level was 3.53 ± 2.49 and 4.70 ± 4.40 ng/g in samples containing 28% and 40% pistachio, respectively, with no significant difference between the two groups (P = 0.82). The mean aflatoxin level was found to be lower than the maximum tolerance limit (15 ng/g) determined by the Iranian National Standards Organization but in 4 samples (10% of samples) higher than the maximum tolerance limit (10 ng/g) accepted by the European countries.
    Conclusion
    According to the Gaz economic importance, especially exporting to the world markets, as well as dangers of aflatoxin for human health and considering it as one of the most important health indicators, definitely an extra effort is needed to warranty the hygiene and safety of this product. In addition, national standard should be promoted to the level of developed countries.
    Keywords: Gaz, Aflatoxin, Enzyme, linked immunosorbent assay (ELISA)
  • Mehran Rezvani, Helia Amidi, Seyed Morteza Heydari, Seyed Alireza Hosseiny, Reza Eshraghi, Samani Pages 2172-2178
    Background
    Appendicitis is the most common cause of acute abdomen often hard to be diagnosed that leads to high incidence of negative laparotomy. Therefore, clinical methods for the diagnosis of appendicitis with high sensitivity are necessary. This study aimed to evaluate the diagnostic value of Lanwei acupuncture point for acute appendicitis.
    Methods
    150 patients admitted to Alzahra and Kashani hospitals, Isfahan, Iran, with suspected appendicitis were entered the study. The patients were examined using the tests Mcburney and Lanwei and then, went to the operating room and the appendix was assessed by pathologist. Finally, the results of pathology were compared with the results of Mcburney and Lanwei tests using t, chi-square test and ANOVA tests.
    Findings
    For Lanwei test, the sensitivity, specificity, false positive and false negative values were 22.6%, 23.5%, 77.4% and 76.5%, respectively, with the accuracy of 22.7%. But Mcburney test, the sensitivity, specificity, false positive and false negative values were 95.5%, zero, 100% and 4.5%, respectively, with the accuracy of 84.7%.
    Conclusion
    The Lanwei test did not have high agreement with the results of pathology other clinical criteria of diagnosiing such as Mcburney test.
    Keywords: Appendicitis, Lanwei, Mcburney
  • Fatemeh Akhondi, Mojtaba Emadi, Baygi, Mansour Salehi, Parvaneh Nikpour Pages 2179-2186
    Background
    Beta-thalassemia is one of the most common autosomal recessive disorders in the world population caused by more than 200 different mutations in the beta-globin chain. It is clinically classified as minor, intermediate and major. Beta-thalassemia is the most common monogenic disease in the Mediterranean countries, Middle East, Indian Subcontinent, and Southeast Asia and one of the widespread hereditary disorders in Iran. Among different -thalassemia mutations identified among Iranian populations, IVSII-1 (G/A) is the most frequent mutation in different regions of Iran. This study aimed to determine the specificity and sensitivity of high-resolution melting (HRM) method in the diagnosis of individuals carrying IVSII-1 (G/A) mutations from patients who do not have this mutation.
    Methods
    In this study, blood samples collected from 30 individuals carrying minor thalassemia were assessed. The genotype of each sample was previously determined via the polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) or amplification-refractory mutation system (ARMS) or sequencing method in the genetic laboratory of Al-Zahra hospital, Isfahan, Iran. DNA extraction from peripheral blood was performed and high-resolution melting method was used for genotype samples. The results were analyzed according to the normalized and difference plots.
    Findings
    High-resolution melting analysis identified individuals carrying IVSII-1 (G/A) mutation with a sensitivity and specificity of 100%.
    Conclusion
    In summary, high-resolution melting method showed high sensitivity and specificity. Therefore, it is an appealing technique for identification of common mutations in genetic diseases.
    Keywords: Beta thalassemia minor, IVSII, 1(G, A), High, resolution melting (HRM), Normalized plot, Difference plot
  • Azim Honarmand, Seyed Mohammad Reza Safavi, Mansoureh Chegeni Pages 2187-2192
    Background
    The purpose of the present study was to evaluate the efficacy of midazolam-ondansetron combination in prevention of postoperative nausea and vomiting (PONV) after middle ear surgery and its comparison with using midazolam or ondansetron alone.
    Methods
    140 patients were divided to four groups to received midazolam 0.75 mg/kg, ondansetron 4 mg, midazolam 0.75 mg/kg and ondansetron 4 mg or normal saline 0.9% (as control) intravenously just before the anesthesia. Assessment of nausea, vomiting, rescue antiemetic and side effects of study drugs such as headache and dizziness were carried out postoperatively for 24 hours.
    Findings
    The incidence of postoperative nausea and vomiting was significantly lower in midazolam-ondansetron group compared to midazolam and ondansetron groups (P < 0.001) and there was no significant difference between the two last groups during the first 24 hours postoperatively. Need to the additional antiemetic was significantly more in the control group (71.4%) compared to other three groups; and in midazolam-ondansetron group (11.4%), it was lower than the midazolam (31.4%) and ondansetron (34.3%) groups (P < 0.001).
    Conclusion
    Our study showed that prophylactic administration of midazolam 0.75 mg/kgcombined with ondansetron 4 mg was more effective than using midazolam or ondansetron alone in prevention of PONV after middle ear surgery.
    Keywords: Postoperative nausea, vomiting, Middle ear surgery, Midazolam, Ondansetron
  • Hojat Anbara, Rasoul Shahrooz, Mazdak Razi, Hasan Malekinejad, Gholamreza Najafi, Seyed Rashid Touni Pages 2193-2203
    Background
    Hemolytic anemia induced by phenylhydrazine (PHZ), as a hemolytic compound, can cause disorders in spermatogenesis and fertility. The present study aimed to evaluate the effect of vitamin C (Vit C) and royal jelly (RJ) as effective antioxidant compounds against phenylhydrazine-induced hemolytic anemia.
    Methods
    Adult male mice were randomly diveded into four groups of eight. The first group received 0.1 ml of normal saline intraperitonealy (IP). The second group received 60 mg/kg of phenylhydrazine in 48-hour intervals intraperitonealy. The third group received 60 mg/kg of phenylhydrazine along with 250 mg/kg of vitamin C intraperitonealy and100 mg/kg of royal jelly orally. The fourth group received the same doses of vitamin C and royal jelly as the third group. After 35 days, serum samples were taken, the sperms were collected from epididymis and in-vitro fertilization (IVF) was evaluated.
    Findings
    Phenylhydrazine-induced hemolytic anemia significantly decreased serum testosterone concentration and increased damaged DNA and immature nuclear sperm. Moreover, phenylhydrazine decreased the number of fertilized oocytes, two-cell and four-cell embryos, morula and blastocyst and increased arrested embryos. However, administrating of royal jelly and vitamin C improved these parameters significantly.
    Conclusion
    It seems that royal jelly and vitamin C, as free radicals scavengers, have the potential to decrease oxidative damages on reproductive organ in phenylhydrazine-induced hemolytic anemia.
    Keywords: Anemia, Phenylhydrazine, Royal jelly, Vitamin C, In, vitro fertilization
  • Zahra Karimi, Saeed Kermani, Majid Barekatain Pages 2204-2212
    Background
    Mild cognitive impairment (MCI) is a transmition phase between the normal elderly and demance which is due to the loss of brain cells, tends to irreversible loss of mental abilities and should be predicted at early stage. Common methods of diagnosis are biochemical and psychological tests. Recently, ragrding the developments in analysis of magnetic resonance imaging (MRI), it has been attended as a noninvasive and low-cost method. In this study, we tried to diagnos mild cognitive impairment via estimating the volume of gray matter using voxel-based morphometry (VBM) in brain MRI.
    Methods
    20 patients with mild cognitive impairment and 20 normal subjects aged 66.4 ± 4.6 and 65.3 ± 3.9 years, respectively, were assessed. All subjects underwent neuropsychological testing using Neuropsychiatry Unit Cognitive assessment tool and were scanned with 1.5T MRI. Images were pre-processed and analyzed using SPM8 running on Matlab2013b software. Finally for statistical analyses, modulated images of two groups were compared.
    Findings
    Patients with mild cognitive impairment had significantly lower brain gray matter density in superior frontal gyrus (P = 0.013), inferior temporal gyrus (P = 0.013), inferior frontal gyrus (P = 0.017), paracentral lobule, superior temporal gyru, paracentral lobule (P = 0.022), and insula and middle temporal gyrus (P = 0.030).
    Conclusion
    In this study were found several regions of local brain atrophy in patients with mild cognitive impairment within the regions known to be involved in early brain atrophy in mild cognitive impairment that reduce gray matter density.
    Keywords: Magnetic resonance imaging (MRI), Voxel, based morphometry, Mild cognitive impairment, Gray Matter, Density
  • Meysam Mosallayi, Rasoul Salehi Pages 2213-2218
    Invasive techniques of prenatal diagnosis such as amniocentesis and chorionic villus sampling (CVS) are expensive and associated with risks to the mother and the fetus. Studies show that cell-free nucleic acids circulate freely in maternal blood. Therefore, the experiments performed worldwide towards noninvasive prenatal diagnosis (NIPD) have demonstrated great economical and medical benefits compared to the currently used invasive prenatal diagnostic techniques. The important point of using cell-free nucleic acids in maternal plasma for prenatal diagnosis is quality of the recovered DNA and messenger RNA (mRNA) fragments in conjunction with presence of maternal nucleic acids. The current analysis of fetal nucleic acids in maternal plasma is done via using fetal specific DNA and mRNA markers. Using the fetal-specific markers includes epigenetic differences between the placenta and maternal blood cells that could be used as a fetal-specific marker and also fetal-specific mRNA in maternal plasma that provides another source of fetal specific biomarkers. Techniques such as bisulfite sequencing, digital polymerase chain reaction (Digital PCR) and reverse transcriptase-multiplex ligation-dependent probe amplification (RT-MLPA) are used in these cases, too.
    Keywords: Noninvasive diagnosis, Cell, free fetal DNA, Maternal plasma, Aneuploidy